Verktygsleveransen som öppnade våra ögon för solceller

Vi hade nyligen äran att leverera verktyg åt ett ledande företag som säljer solceller till både företag och privatpersoner. Som vanligt när vi levererar verktyg så blir det att man blir bjuden på kaffe och vill veta mer om kunden och dess produkter eller tjänster.

Detta samtal blev mycket intressant och givande och vi fick en hel genomgång om hur vi kunde sänka våra elkostnader både på jobbet och privat. Information som vi tänkte kunde vara intressant att dela med oss utav.

Solenergi – billigare än vanlig el

Ja, du läste rätt. Att producera egen energi från solpaneler är nu billigare än att köpa el från de traditionella nätverken. Något som både jag och mina kollegor blev väldigt chockade över att höra.

solpaneler - effektivt & miljövänligt

En annan punkt de berättade var att man har möjlighet att sälja eventuellt energiöverskott tillbaka till nätverket. Något som tydligen är vanligt under sommarhalvåret då solen skiner väldigt mycket.

Starkare miljöprofil med solceller

Personligen så har jag alltid trott att det enbart varit privatpersoner som valt att installera solceller på sina hustak, men ack så fel jag hade. Tydligen har användandet av solpaneler exploderat även hos företag.

De flesta som investerar i dessa typer anläggningar är angelägna att sänka sina elkostnader, men många företag ser det också som ett bra sätt att stärka sin miljöprofil. Tack vare dagens teknik är det alltså både billigt och effektivt att producera egen solel, samtidigt som det också höjer värdet på fastigheten.

Visst låter solenergi som ett bra sätt att sänka sina elkostnader? Efter samtalet med vår kund så är det många här på jobbet som funderar på att installera solpaneler hemma. Vi för också samtal om att kanske installera det även på jobbet. Som tur är har vi de rätta verktygen för jobbet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tjugo − arton =