Antenner och digitala signaler

En typisk gammal antenn som fungerat väldigt länge. Så länge så att det till och med växt gräns på antennen.

Faktum är att det fortfarande finns människor med antenner. Japp, det finns tilloch med människor som köper nya antenner. Med anledning av det tänkte vi komma med lite tips om hur man fixar bra mottagning.

Mottagningen i dagens antenner är givetvis bättre än de var förr samtidigt är positionen av antennen fortfarande viktig. Särskilt om du har en inomhusantenn.

  1. Ta reda på var närmaste sändare finns. Gör dessutom det innan du köper en antenn, det är nämligen bra att veta för att förstå hur kraftfull antenn du behöver köpa.
  2. Placera antennen i eller nära ett fönster. En grundregel inom antennsvängen är ju att ju mindre hinder mellan dig och sändningstornet desto bättre signal får du. Däremot kan det vara bra att undvika den starkaste solen.
  3. Placera antennen så högt som möjligt. I enlighet mer tips nummer två hjälper det dig att få in en så bra signal som möjligt. Tänk samtidigt på att det för detta krävs en längre kabel och kabeln i sin tur påverkar signalen negativt.
  4. Håll antennen borta från metall. Metall kan nämligen störa och rent av blockera signalerna till din antenn. Därför bör du eventuellt undvika att placera den på vinden om du har plåttak, etc.
  5. Testa dig fram. Ibland krävs det lite tid och tålamod för att komma fram till den bästa platsen. Det är trots allt en hel del saker som påverkar hur signalen tas emot av din antenn. När du testar en ny plats så glöm inte bort att göra en ny kanalsökning.

Skulle det vara så att du fortfarande inte lyckas få in en bra signal kan vi tipsa om de här företaget. Vi hämtade en mängd information från dem till den här artikeln.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 × fem =